IDC White Paper “The Essentials of Successful HPC Project Implementation”

Računala velikog radnog učinka – High Performance Computing (HPC) su ključna za napredak u znanstvenim istraživanjima, inženjeringu i mnogim drugim područjima.

Međutim, HPC više nije rezerviran samo za znanstvenike i istraživače. Sve više industrija i poslovnih sektora prepoznaje vrijednost HPC-a. Od simulacija i modeliranja u farmaceutskoj industriji do optimizacije proizvodnje u automobilskoj industriji, HPC se koristi za ubrzanje inovacija i optimizaciju poslovanja.

HPC se sve više povezuje s umjetnom inteligencijom (AI), analizom velikih podataka i kvantnim računalstvom. Trendovi uključuju razvoj novih arhitektura, optimizaciju energetske učinkovitosti i integraciju s cloud okruženjima.

U  stručnom eseju analitičke kuće IDC, koji je nastao u suradnji s tvrtkom Axians,  IDC je analizira  trenutne trendove HPC-a i donosi  formulu uspješne implementacije računalnog sustava visokih performansi “The Essentials of Successful HPC Project Implementation”.  
Axians ima već nekoliko implementacija sustava računalstva visokih performansi. U našoj zemlji Axians Hrvatska može se pohvaliti suradnjom sa Sveučilišnim računalnim centrom (SRCE) u Zagrebu.   IDC-Whitepaper opisuje implementaciju prvog hrvatskog petaskalarnog superračunala pod nazivom “Supek”.

HPC je ključan za budućnost tehnologije. Axians je vaš pouzdan partner u ostvarivanju održivih HPC rješenja.

Kada organizacije razmatraju implementaciju HPC sustava, očekuju podršku od svojih tehnoloških partnera. To uključuje ne samo hardverske komponente, već i stručnost u domeni, upravljanje projektima, iskustvo u radu s hibridnim oblakom i kvalitetan softver.

Preuzmite stručni esej i saznajte kako možemo zajedno transformirati vaše poslovanje!